FENOMENALUL CORNIST FÉLIX DERVAUX, PE SCENA ATENEULUI ROMÂN

Fenomenalul cornist Félix Dervaux,

component al celebrului Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – în poziția de corn principal – și aflat în ultimii ani  într-un turneu internațional cu mari orchestre ale lumii, va urca pe scena Ateneului Român, ca solist, în timpul concertului susținut de Wiener Jeunesse Orchestra în cadrul Festivalului Internațional “Vară Magică“.

Dervaux, care îl va înlocui în calitate de solist pe Stefan Dohr, nevoit să renunțe la deplasarea în România din motive de sănătate, va interpreta Concertul pentru corn și orchestră “Aeon” al celebrului compozitor Herbert Willi, care va fi prezent la concertul din 22 august.

Félix Dervaux

s-a alăturat celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam ca prim cornist, în anul 2013 la vârsta de 23 de ani, poziţie pe care a ocupat-o până în 2016. În presa olandeză, performanţele sale au fost elogiate de către critici ca fiind „top class” (NRC Handelsblad, Netherlands) și descrise ca demonstrând o „uluitoare siguranţă și muzicalitate” (Les Échos, France).

Iniţial, a fost prim cornist la Orchestre National de l’Opéra din Lyon. De asemenea, a ocupat poziţia de prim cornist la Orchestre Philharmonique Radio France, la Orchestre National du Capitole din Toulouse și la Orchestra din München a Bavarian State Opera.

Născut în 1990 în Cambrai – Franţa,

Félix și-a început studiile muzicale la percuţie și corn la vârsta de șapte ani. La 19 ani, și-a continuat studiile la Conservatorul naţional superior de muzică și dans din Lyon. Programul ERASMUS al Uniunii Europene i-a permis să-și perfecţioneze pregătirea la Universitatea de Arte din Berlin, odată cu admiterea sa la prestigioasa Academie Herbert von Karajan a Filarmonicii din Berlin.

Félix este laureat al mai multor competiţii internaţionale, printre care câștigător al premiului întâi la Città di Porcia International Competition (Italia, 2013) și laureat al ARD Munich International Competition, (Germania, 2016).

Activând ca solist concertist din anul 2016, a efectuat din ce în ce mai multe turnee internaţionale și a fost invitat ca prim cornist de către cele mai mari orchestre ale lumii.

Lasă un comentariu