Cine Suntem

Despre noi

cine suntem

Lanto Communication

Lanto Communication a apărut acum aproape un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi.

Descoperirea valorilor, validarea lor pe scenele autohtone și apoi pe cele ale lumii, presupune nu doar determinare, ci și susținere temeinică. Cheia succesului o constituie încrederea și parteneriatul, eforturile concertate fiind dătătoare, după multă muncă, de satisfacții care fac uitate asperitățile drumului parcurs.
Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entități instituționale – fie ele locale sau guvernamentale, în cele din urmă cu oameni care au același scop al promovării binelui și frumosului, au adus tuturor celor implicați notorietate și respect.
Proiectele artistice ale Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii constituie, în egală măsură, garanția unui act artistic de calitate, dar și a unei vizibilități social-culturale și comunitare ridicate.

Prin modul constant în care și-au onorat parteneriatele, prin faptul că nu au abdicat niciodată de la principiile promovării artei veritabile, de înaltă ținută, prin amploarea proiectelor care angrenează constant cele mai mari efective artistice ale tinerilor generații de muzicieni din România și din alte țări ale Europei, Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii au demonstrat că își onorează partenerii și constituie o garanție pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului.

Booking National &
International

Solistice / Comerciale / Orchestrale

Organizare Evenimente
& Concerte

Publice / Private / Corporate

Producție Evenimente
& Concerte

Istoric în cifre

Peste 100 de concerte organizate inca din decembrie 2011

Evenimentele muzicale au totalizat peste 200 de ore de interpretare

Spectatorilor le-au fost oferite peste 440 de lucrari clasice

Mai mult de 6.000 de instrumentiști au făcut parte din orchestrele și ansamblurile participante la concertele
organizate de Lanto

Peste 150 de soliști au urcat pe scenă, printre aceștia numărându-se mari nume ale muzicii clasice mondiale, precum Elisabeth Leonskaja, Elena Bashkirova Barenboim, Peter Sadlo, Alexandru Tomescu, Cristoph Sietzen, Emmanuel Sejourne, Bogdan Băcanu, Emiko Uchiyama, Vladi Petrov, Liviu Prunaru, Valentina Sviatlovskaia, Marin Cazacu, Ștefan Cazacu, Gabriel Croitoru, Maruxa Llorente, Florin Niculescu, Mihaela Ursuleasa, etc.

Peste 60.000 de spectatori s-au bucurat de calitatea și rafinamentul muzicii clasice.

Serviciile noastre

parteneriate benefice culturii naționale
porumbel

Organizare Evenimente
Publice

porumbel

Organizare Evenimente
Private

porumbel

Organizare Evenimente
Corporate

porumbel

Producție Evenimente

porumbel

Producție Concerte

porumbel

Booking-uri Solistice / Comerciale / Orchestrale

ECHIPA

LANTO COMMUNICATION

DORIN
IONIȚĂ

Director General

CARMEN
MIHAI

Manager

GABI
STĂNESCU

Director Artistic Serate Muzicale

ADRIAN
ALDEA

Colaborator

porumbel Testimoniale

Opinii memorabile

Prof. Mircea Gheordunescu

Aceasta poveste a inceput in 2008, dupa festivalul de la Sinaia, cand o pronie artistica fericita a reunit harul a trei oameni: maestrul baghetei Cristian Mandeal, maestrul arcusului Marin Cazacu si un vizionar meloman, Dorin Ionita, de la Lanto Communication, entuziast si pragmatic organizator. Vraja s-a materializat in aparitia si deplina afirmare a Orchestrei Romane de Tineret, a orchestrei Concertissimo condusa de maestrul Horia Andreescu, continuand cu superbele concerte “Iarna Magica”, “Primavara Magica”, participarea la Festivalul International George Enescu si culminand cu triumfalele turnee din Italia si mai recent Germania. Aceste evenimente s-au completat cu recitaluri ale unor mari artisti ai unor instrumente mai putin explorate, ca marimba, oboi, harpa, percutie, concertul de record in Guiness Book al celor 100 de violoncele, precim si inalte manifestari camerale, unde valoarea artistilor este cea mai incercata.

Valentin Gheorghiu

Muzician, Pianist și Compozitor

Concertele Festivalului International Vara Magica, organizate de Lanto Communication, au fost, inca de la inceput, evenimente deosebite si au interesat mult publicul nostru, prin felul cum au fost organizate ca adevarate sarbatori muzicale cu programe atractive si, nu in ultimul rand, cu artisti recunoscuti. Personal am participat la aceste evenimente si am simtit, alaturi de colaboratorii mei dragi, o fraternizare cu publicul ce umplea sala asa incat am simtit cu totii placerea de a face muzica. Felicit din inima aceasta initiativa si ma bucur mult de succesul ei.

Prof. univ. dr. Grigore Constantinescu

Preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali din România

După spusele marelui compozitor Tudor Ciortea, spațiul liber dintre stagiuni era numit «libertatea de vară». Pentru melomanii bucureșteni, în aceste popasuri liniștea se așternea asupra sălilor de concerte, fără ca prin aceasta să le poată oferi vreo bucurie. Cu ceva timp în urmă, au apărut concertele organizate de LANTO COMMUNICATION, aducând numeroase motive de mulțumire pentru cei dornici să asculte, fără întrerupere, concerte la Ateneul Român. Inițiativa organizării, repertoriului şi invitării muzicienilor români din ţară şi din lumea muzicală internaţională aparţine domnului Dorin Ioniţă, personalitate managerială capabilă a da viaţă unei idei, de a găsi argumente şi soluţii pentru ca serile de vară să «sune bine». Urmările sunt cunoscute, iar aplauzele continuă să răsune, fără vreo întrerupere sub cupola Ateneului, dincolo de reperele anotimpurilor.

Lanto Magia Muzicii

video reportaj