Susanne Langner

Susanne Langner

S-a născut la Dresda – Germania și s-a bucurat de o pregătire muzicală timpurie, făcând parte din Gewandhaus-Kinderchor din Leipzig și Rundfunk – Jugendchor Wernigerode. Din 1998, a studiat la Mozarteum din Salzburg, cu Elisabeth Wilke, obținând summa cum laude. Este câștigătoare la mai multe concursuri international, printre care premiul publicului și pe cel special la concursul Johann Sebastian Bach, dar și premiul Weiden Hans Pfitzner. Sussane a fost membru al prestigiosului RIAS-Kammerchor din Berlin, având un repertoriul larg din muzica barocă modernă, axându-se pe zona oratoriului. A cântat în “Orlando”, de George Frederic Handel, “Venus”, de Alessandro Scarlatti și “Oronte”, de Antonio Vivaldi.

Mezzo-soprana a urcat pe scenă alături de mulți interpreți celebri, precum Frederico Maria Sardelli, Reinhard Goebel, Hans-Cristoph Rademann, Ludwig Guttler și Michi Gaigg, dar și cu numeroase ansambluri instrumentale, cum ar fi Freiburg Barockorchester, Akademie fur Alte Musik Berlin, Lautten Compagney Berlin, Concert Koln, Wroclaw Baroqueorchestra, WDR Rundfuncchor Koln și WDR Sinfonieorchester Koln.

Este invitată să participe la festivaluri precum Wratislavia Cantas, Bach MDR Musikosommer, Europaisches Musikfest Stuttgart, Zilele muzicii vechi Helsinki și Telemann Festtage Magdeburg.

Împreună cu Ludwig Bohme și cu Synagogalchor din Leipzig, a început o activitate de păstrare a muzicii evreiești sacre și seculare, pentru aceasta fiind distinsă cu premiul german Obermayer Jewish History.