Stefan Dohr

Morten Ryelund

Stefan Dohr a studiat la Essen și Köln și și-a început cariera profesională la vârsta de 19 ani, fiind corn principal al Operei din Frankfurt. A ocupat aceeași poziție cu Orchestra Festivalului de la Bayreuth, cu Filarmonica Orchestră de la Nisa și cu Deutschen-Symphonie-Orchester Berlin. Stefan Dohr a avut și rolul de principal corn al Filarmonicii din Berlin din 1993.

Ca solist, Stefan Dohr a colaborat cu mulți dirijori celebri, printre care Daniel Barenboim, Bernhard Haitink, Christian Thielemann, Ingo Metzmacher și Daniel Harding, precum și Claudio Abbado. Angajamentele sale ca un muzician de camera căutat, includ spectacole cu colegii săi din diverse ansambluri, precum și cu parteneri precum Maurizio Pollini, Lars Vogt, Kolja Blacher sau Ian Bostridge. De asemenea, este membru al Octetului Filarmonicii din Berlin, precum și al Ensemble Wien-Berlin.

Stefan Dohr apare în mod regulat în cadrul festivalurilor internaționale de muzică de cameră și este invitat să ofere cunoștințele sale masterclasses în întreaga lume.

Pe lângă solo-repertoriul perioadei clasice și romantice, cum ar fi concertele cornului lui Mozart, Haydn și Strauss, interesul lui Stefan Dohr se regăsește și în lucrările compozitorilor contemporani.  Are o serie de piese compuse pentru el de compozitori precum Herbert Willi (2008), Johannes Wallmann (2010), Toshio Hosokawa (2011) și Wolfgang Rihm (2014).