Gabriel Croitoru

Gabriel Croitoru

Gabriel Croitoru

GABRIEL CROITORU – violonist

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Gabriel Croitoru a susținut recitaluri ca solist pe marile scene ale lumii: Franța, Spania, Germania, Belgia, Olanda, S.U.A., China, Cehia, Bulgaria, fosta U.R.S.S., Ungaria, România ș.a.  A apărut, de asemenea, ca solist, în peste 800 de concerte publice, în compania unor orchestre importante, cum ar fi London Royal Philharmonic, Lucerne Chamber Orchestra, Gewandhaus Leipzig Orchestra, Marseille Orchestral Ensemble, Queen Sofia Chamber Orchestra sau orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Lyon, Galicia, Salonic, Sevilla, Cannes, Nisa și numeroase orașe din România.

Apreciat pentru tehnica sa de însuși Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, la vioara Guarneri Del Gesu, care i-a aparținut marelui compozitor George Enescu.

18 iulie 2018 – Concert: Familii de mari muzicieni, Gabriel Croitoru alături de:

SIMINA CROITORU – violonist

Născută la București în 1990, într-o familie de muzicieni, Simina s-a dovedit, de foarte tânără, un talent ieșit din comun. Îndrumată de părinții săi, Ioana și Gabriel Croitoru, la vârsta de șapte ani cucerește premiul I la concursurile internaționale „George Enescu” de la Tulcea și „Citta di Stressa” din Italia. Elevă a Liceului de muzică „George Enescu” din București, la clasa pofesoarei Carmen Runceanu. Simina Croitoru obține premiul I la toate olimpiadele și concursuriloe naționale și internaționale la care a participat. A susținut recitaluri pe marile scene bucureștene. Între anii 1998 și 2010, a avut numeroase apariții în concert, alături de mari orchestre naționale și internaționale, cum ar fi Orchestra Simfonică București, Orchestra Simfonică Sonderhausen – Germania, orchestrele filarmonice din Brașov, Oradea, Ploiești, Galați, Sibiu, Tf. Mureș, Cluj, Bacău, Botoșani, Craiova, Arad, Suceava și Râmnicu Vâlcea. A participat, totodată, la o serie de turnee artistice și a susținut concerte televizate în Italia, Austria, Germania, Elveția, Republica Cehă, Ungaria și Turcia.