Antony Hermus

Antony Hermus

Antony Hermus, a cărei pregătire muzicală a început la vârsta de șase ani, cu studiul pianului și apoi cu arta dirijorală, este absolvent al Conservatorului de Muzică din Tilburg. În prezent, este dirijor principal al Orchestrei de Nord a Olandei, consilier artistic al Orchestrei Naționale de Tineret și profesor vizitator la Conservatorul din Amsterdam.

Hermus are o abordare de-a dreptul contaminantă a muzicii și a vieții și are un talent nativ pentru a-i încuraja pe tinerii muzicieni și interpreți să dea tot ce au mai bun. Flerul său dramatic, simțul liniei și maniera de abordare i-au adus colaborări cu orchestre cum ar fi Philarmonia, Filarmonica BBC, Royal Concertgebouw, Filarmonica Rotterdam, Filarmonica Radio Olanda, Simfonia Bamberg, Orchestra Simfonică din Melbourne, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonică a Radioului din Danemarca și Orchestra Suisse Romande.

Hermus a dirijat mai multe producții de operă, în special la Stuttgart, Strasbourg, Gothenburg, la Komische Oper Berlin, la studioul Opéra de Paris, la Essen și la Nederlandse Reisopera. El a fost repetiteur la Hagen – Germania și, din 2009, când avea 29 de ani, director muzical la Dessau – Germania. Aici, trei ani consecutiv, revista de specialitate “Opernwelt” l-a nominalizat la titlul „dirijorul anului”. În toamna anului 2018, Hermus a debutat la Opera North, deschizând sezonul cu o nouă producție a operei “Tosca”, de Giacomo Puccini. La Nederlandse Reisopera dirijează opera în trei acte “Die tote Stadt”, iar la Rouen, opera “Eugene Onegin”. Cele mai importante recitaluri din sezonul 2018/2019 includ debuturile cu Filarmonica Regală, la Cadogan Hall, Orchestra Națională Belgique, la Bozar, cu Orchestra Simfonică Stavanger și la Filarmonica din Paris, cu Orchestra de l’Île de France.

De asemenea, se intoarce la Philarmonia, dirijează Residentie Orkest, la Concertgebouw din Amsterdam, Mahler 7, cu Orchestra de Nord a Olandei, Bruckner 8, cu Filarmonica din Seul. De asemenea, dirijează Orchestra Națională de Tineret a Olandei pe scena Amsterdam Concertgebouw – unde ansamblul interpretează “Simfonia Alpilor”, de Richard Strauss si la Konzerthaus din Berlin, unde orchestra cântă Brahms 4 (transmisă live pe canalul cultural european de televiziune ARTE). Repertoriul său simfonic – centrat pe cele mai romantice capodopere ale secolului XX, dar și pe piese contemporane – a fost pus în evidență de concertele cu Philarmonia, în cadrul seriei “Muzica de astăzi”, cu Orchestra Simfonică Norrköping la Festivalul Compozitorilor Suedezi (2013), cu violonistga Unsuk Chin, pe scena Stockholm Konserthuset și Orchestra Simfonică MDR, la Festivalul IMPULS pentru muzică modernă. Împreună cu Bamberg Symphony Orchestra, Hermus a înregistrat “Poemele simfonice” ale compozitorului romanic olandez Alphons Diepenbrock, cu Orchestra Simfonică Norrköping și Hans Christoph Begemann, a realizat un album cu lucrări ale lui Siegmund von Hausegger. Discografia sa continuă cu opere ale lui Johan Wagenaar, August Klughardt, Daniel Auber și Gustav Mahler.

Antony Hermus este reprezentat de Intermusica la nivel mondial.

Sursa: https://antonyhermus.com/english-biography/