Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu

Instrument: vioară

Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite – capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte maraton, în turnee de zeci de orașe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului.

Drumul lui în muzică a început odată cu lecțiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu și a continuat cu studii îndrumate de maestrul Ștefan Gheorghiu, în românia și de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci și Herman Krebbers, în străinătate. Pregătirea excepțională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jaques Thibaud (Paris, Franța), Paganini (Genova, Italia), George Enescu (București, România), Saraste (Pamplona, Spania), Kloster Schontal (Germania) etc.

Au urmat concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnagie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Theatre des Champs Elysees (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub babheta unor mae;tri precum Valery Georgiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur.