Sînziana Mircea

Sînziana Mircea

Pianist

Tânăra artistă Sînziana Mircea a debutat pe scena Ateneului Român la numai șapte ani. Au urmat numeroase concerte în Europa și în America. Un eveniment important în cariera ei a fost recitalul de debut de la Carnegie Hall, un “sold out” din noiembrie 2016, când publicul extaziat, a ovaționat-o în picioare minute în șir.

În același an, a câștigat premiul Academiei Internaționale de Film de la Miami și a lansat CD-ul de debut „Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio), care a castigat locul trei la concursul național de cel mai bun CD de muzica clasică din Romania, organizat de Radio România Muzical. Cel de-al doilea CD a fost lansat de casa Sheva Collection în 2017. „Unding Love – Iubire nemuritoare” este distribuit în întreaga lume de magazinul online de muzică NAXOS Direct și include lucrări ale lui Tchaikovsky-Pletnev, Liszt, Enescu, Albeniz, Bach-Kempff, Gluck-Sgambati.

Sînziana a concertat  în mai multe spații prestigioase, printre care Tokyo Metropolitan Theatre (Japonia), St Martin-in-the-Fields din Londra și Primăria Cheltenham (Regatul Unit), PepsiCo Recital Hall – Fort Worth, Texas, Filarmonica București și Sala Radio din capitala României, Centrul de Arte Culturale din Nanjing și Sala de Concerte Harbin (China). Performanțele ei au fost primite cu entuziasm atât de public, cât și de critici.

Înregistrările concertelor sale au fost difuzate de BBC Radio 3, Radio România Musical și pe canalele principale de radio pentru muzica clasică din întreaga Europă (cum ar fi Suedia, Norvegia, Polonia).

Pe lângă aparițiile solo și concerte, Sînziana Mircea interpretează foarte mult cu cel mai apreciat violonist român, Alexandru Tomescu.

Sînziana Mircea a obținut diploma de licență cu calificări maxime la Hochschule für Musik und Tanz Kln (Germania). A urmat acest curs, obținând o diplomă de masterat la Școala de Muzică și Dramă Guildhall, Londra (Marea Britanie), cu prof. Ronan O’Hora, cu o bursă generoasă oferită de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia) cu prof. Boris Petrushanski. Sînziana a devenit primul pianist român care a obținut o bursă de la Fundația Van Cliburn și Școala de muzică TCU, la Festivalul & Academia PianoTexas în 2014. În prezent, Sînziana susține un Master în Arte Management și Administrație la Școala de Afaceri Bocconi din Milano.