Sergey Malov

Sergey Malov

Sergey Olegovich Malov este un tânăr violonist rus, deosebit de creativ, care face parte dintr-o generație de instrumentiști cu abilități extraordinare și capabili să se manifeste în stiluri muzicale diferite. El interpretează lucrări ale lui Frantz Biber, Johann Sebastian Bach și Marin Marais cu instrumente contemporane, printre care vioara, viola, violoncello da spalla și vioara barocă.

Născut cu 35 de ani în urmă la Leningrad-Uniunea Sovietică, ca fiu al unui pianist și al unei profesoare de muzică, Malov le oferă spectatorilor săi, într-un mod autentic, muzică de diferite stiluri și din diferite epoci. Artist cu o manifestare complexă, Sergey vorbește fluent limbile rusă, germană, engleză și maghiară, dar stăpânește destul de bine și franceza și spaniola.

În calitate de violonist, a câștigat premii internaționale la concursul Paganini din Genova, concursul Mozart din Salzburg, concursul Heifetz din Vilnius și concursul Michael Hill din Queenstown. Cu viola, a fost câștigător la concursul ARD din München și concursul Viola de la Tokyo. Ca solist la ambele instrumente, a interpretat cu Orchestra Simfonică BBC Londra, Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestra Simfonică Radio din Bavaria, Filarmonica “George Enescu” din București, Filarmonica Tokyo, Orchestra Filarmonicii din Auckland.

În sezonul precedent, a susținut Concertul de vioară Sibelius, cu Filarmonica din Helsinki și Concertul de vioară Stravinsky, cu Orchestra Simfonică din Tampere.

Sergey Malov a primit un premiu special la concursul Bach din Leipzig și a interpretat cu o vioară barocă de Gioffredo Cappa, de la Fundația „Jump Start Junior” Amsterdam. Ca solist și dirijor, a interpretat cu AKAMUS, Orchestra de Baroque din Veneția, Orchestra Moskow „Musica Viva”, Camerata Salzburg, Orchestra Barocă finlandeză, Orchestra barocă Sevilla.

Videoclipurile lui Malov cu violoncello da spalla au fost vizionate online de peste un milion de ori. În afară de cele șase suite pentru violoncel de Bach, el are un larg repertoriu solistic și de cameră cu acest instrument rar.

În spectacolele sale, artistul combină elemente de muzică compusă și de improvizație. Totodată, în înregistrările pe care le-a făcut, a combinat  mai multe piese, interpretate cu mai multe instrumente. Înregistrările au fost lansate de DECCA, EASonus, Hännsler Profil, Alba și Pan Classics. Cel mai nou album al său, „Hommage á Ysaÿe”,  a apărut în vara anului 2017.

În septembrie 2017, Sergey Malov a fost numit profesor la Universitatea de Muzică din Zürich.

Surse: https://sergeymalov.com/ și Wikipedia, the free encyclopedia