10 iulie – o perlă a muzicii clasice și doi artiști fabuloși, pe scena ateneului român

Suita, una ditre cele mai cunoscute lucrări ale marelui compozitor, va fi interpretată pe scena Ateneului Român, de Orchestra Națională de Tineret a Portugaliei, dirijată de cofondatorul acesteia, dirijorul Pedro Carneiro. În 1903, deci cu 116 ani în urmă, sub bagheta lui Enescu, pe acceși scenă avea loc prima audiție a Suitei dedicate lui Camille Saint- Saëns. Cu ceva timp în urmă, interpretând Concertul nr. 3 al compozitorului francez, Enescu obținuse premiul I la absolvirea clasei de vioară a Conservatorului din Paris.

Suita enesciană este un manifest, o probă de curaj artistic al tânărului de 21 de ani, în timpuri dominate de armoniile sofisticate ale expresioniștilor francezi. Alături de lucrări precum Preludiu la După-amiaza unui faun de Claude Debussy sau Bolero de Morice Ravel, George Enescu este un vizionar care trimite spre noi stiluri și direcții muzicale.

Preludiu la unison a lui George Enescu – inovație

Una dintre cele mai frumoase opere ale muzicii clasice, “Thais”, de Jules Massenet, mai exact fragmentul “Meditație”, va fi interpretat de doi artiști fabuloși: violonistul Alexandru Tomescu și vrăjitorul bandoneonului, Omar Massa.

Categorie:
10 iulie – o perlă a muzicii clasice și doi artiști fabuloși, pe scena ateneului român