Pablo Gonzalez

Pablo Gonzalez

Considerat drept unul dintre cei mai versatili și mai pasionați dirijori ai generației sale, Pablo Gonzalez este un musician inspirat pentru orchestra și audiențe din întreaga lume. S-a născut la Viedo, Spania, și a studiat Conservatorul din orașul natal, apoi la Londra, la Guldhall School of Music and Drama.

În anul 2000, Gonzalez a câștigat primul premiu al concursului de dirijat Donatella Flick, iar în 2006 premiul întâi al concursului international de dirijare al Orchestrei Cadaques.

El a fost dirijor asistent al Orchestrei Simfonice din Londra, Orchestrei de tineret a Spaniei, Orchestrei Simfonice din Bournemouth, Bournemouth Sinfonietta și dirijor principal al Orchestrei Cadaques. În calitate de dirijor invitat, a condus Orchestra de Chambre de Lausanne, Filarmonica Deutsche Radio, Orchestra Națională de Cameră a Danemarcei, Simfonieorchester Basel, Orchestra Națională a Belgiei, Wiener Kammerorchestra, Orchestra Filarmonică din Strasbourg, Hamburger Symphoniker, Filarmonica Orchestra de Liege, Winterthur Musikkolegium și majoritatea orchestrelor din Spania. În octombrie 2008, a fost numit dirijor principal al Orchestrei Naționale Simfonice a Cataluniei, din Barcelona.