Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei

Orchestra Nationala Simfonica a Romaniei

Posesori ai unei măiestrii care atinge suflete, o sută de tineri, foști membri ai Orchestrei Române de Tineret, urcă pe scena Ateneului Român pentru a omagia Centenarul Marii Uniri.

Trecuți de 30 de ani, artiștii au intrat într-o nouă etapă a vieții, în care, cu experiența dobândită în anii anteriori, vor continua să facă cinste țării. Tinerii muzicieni au dorit să continue proiectul alături de cei mai buni dintre colegii lor, formând astfel Orchestra Națională Simfonică a României. Ansambrul a participat deja la numeroase proiecte internaționale de mare prestigiu în spațiul european, în țări precum Germania, Franța, Bulgaria, Italia, Moldova și Elveția, evoluând alături de mari maeștrii ai artei dirijorale și interpretative, precum  Pinchas Zukerman, Cristian Macelaru, David Garrett, Sarah Chang, Cristian Mandeal, etc.

Orchestra Națională Simfonică a României a realizat, în premieră pentru orchestrele simfonice românești, apariții discografice la prestigioase case de discuri precum Genuine (CD-ul Lauda Concertata, alături de Wave Marimba Quartett, dirijor Cristian Mandeal) și Larghetto (în cadrul unui dublu CD cu muzica de film compusă și dirijată de Vladimir Cosma). În ultima parte a anului 2018, Orchestra Națională Simfonică a României va fi de asemenea protagonista unui proiect discografic al casei de discuri Sony, alături de tânărul percuționist de talie internațională Christoph Sietzen.