Gerhild Romberger

Gerhild Romberger

Născută la Sogel, în Germania, Romberger a studiat pedagogia muzicală la Hochschule für Musik Detmold, apoi, voce, cu Heiner Eckels. În 1990 a obținut diploma artistică și a susținut examenul printr-un concert în 1992. A urmat apoi cursuri de masterat cu Hartmut Holl, Annie Schoonus și Mitsuko Shirai.

Repertoriile sale sunt părți mezzo și contralto în Lied, oratorio și concert, de la baroc la contemporan. A colaborat cu dirijorica Enoch zu Guttenberg , Manfred Honeck , Hermann Max , Ralf Otto, Hans-Christoph Rademann sau Christoph Spering. Pe plan internațional a realizat mai multe înregistrări și a interpretat, de exemplu, în America de Sud, Missa solemnis de Beethoven. În 2013, a interpretat, împreună cu Susanne Bernhard, Andreas Schager și Franz-Josef Selig,  din simfonia a IX-a, la Beethovenfest, cu corul și orchestra simfonică Bamberg, condusă de Jonathan Nott. De asemenea, a interpretat piesă solo soprano în cea de-a doua simfonie a lui Mahler, într-un spectacol din cadrul Festivalului Rheingau Musik – 2017, la Eberbach Abbey, sub bagheta lui Christoph Esechenbach, cu Gerhild Romberger, SWR Vokalensemble, Chor des Bayerischen Rundfunks  și SWR Symphonieorchester .

Romberger a fost lector de voce la Hochschule für Musik Detmold, unde, în 2003, a fost numită profesor.

În anul 2015, Romberger a fost decoratăcu ECHO Klassik în categoria Kammermusikeinspielung des Jahres (Musik des 20./21. Jahrhunderts ), cu Alfredo Perl, tenorul Stephan Rügamer și Detmolder Kammerorchester pentru înregistrarea lor din versiunea de cameră a Das Lied von der Erde, de Mahler.