Fabien Gabel

Fabien Gabel

Născut la Paris și membru al unei familii de muzicieni consacrați, Fabien Gabel a început să studieze trompeta la vârsta de șase ani, dovedindu-și aptitudinile la Conservatorul Național Superior de Muzică din capitala Franței. În 1996 i-a premiul întâi la Musik Hochschule din Karlsruhe. Cântă în diferite orchestre pariziene, sub conducerea unor dirijori proeminenți precum Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Simon Rattle și Bernard Haitink. În 2002, Fabien Gabel participă la Festivalul de muzică de vară de la Aspen, unde studiază cu David Zinman, care la invitat să participe la Festival în 2009. El a colaborat ca asistent cu Bernard Haitink și Sir Colin Davis.

În 2003 debutează cu Orchestra Națională a Franței, iar acum o conduce în mod frecvent în concerte de abonament, la Théâtre des Champs-Elysées din Paris. Împreună cu mezzosoprana Marie-Nicole Lemieux (Naïve) a înregistrat recent un CD de operă franceză.

Recunoscut la nivel internațional ca fiind una dintre vedetele noii generații, Fabien Gabel este oaspete constant al marilor orchestre din Europa, America de Nord și Asia. Director muzical al Orchestrei Simfonice din Quebec din 2013, el a fost desemnat să ocupe aceeași poziție și pentru Orchestra Națională de Tineret a Franței.

În urma unui debut furtunos cu Orchestra Cleveland, Fabien lansează un sezon interesant din 2017-18, care îl duce în Statele Unite și Europa, susținând inclusiv spectacole de înaltă calitate cu Orchestra Simfonică Națională, Orchestra Simfonică din Detroit, Orchestra din Hessischer Rundfunk din Frankfurt și Orchestra de la Paris. Alte apariții americane includ spectacole cu Orchestra Simfonică din Houston, Symphony de la Milwaukee și Symphony din San Diego. Dupa un debut aclamat de la Deutsches Sinfonie Orchestra, angajamentele europene ale lui Gabel vor avea concerte in toata Germania (Staatskapelle Weimar in plus fata de Frankfurt) și va întoarce la Orchester de Paris, Filarmonica din Helsinki, Filarmonica din Antwerp și Orchestra Simfonica din Bournemouth.

Gabel a condus orchestre în întreaga lume, inclusiv Orchestra Filarmonicii din Londra, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra simfonică din Birmingham, Orchestra de la Paris, Orchestra de cameră Mahler, Orchestra Elbphilharmonie din Hamburg, DSO Berlin, Staatskappelle Dresden , Orchestra Simfonică Națională Daneză, Filarmonica din Oslo, Orchestra dell’Accademia Santa Cecilia di Roma și Filarmonica din Seul.

Fabien Gabel a lucrat cu soliști precum Emmanuel Ax, Gidon Cremer, Christian Tetzlaff, Jean-Yves Thibaudet, Julian Steckel, Johannes Moser, Antonio Meneses, Marc-André Hamelin, Beatrice Rana, Gautier Capuçon și Simone Lamsma. , Mezha Bruggergosman, Danielle de Niese, Natalie Dessay și Marie-Nicole Lemieux.

Fabien a atras atenția internațională în 2004 câștigând concursul Donatella Flick din Londra, care a condus ulterior la numirea sa ca dirijor asistent al LSO pentru sezoanele 2004-2005 și 2005-2006. De atunci, LSO l-a angajat în mod regulat ca dirijor invitat.