Alexander Gavrylyuk

Alexander Gavrylyuk

Alexander Gavrylyuk, născut în 1984 în fosta URSS, și-a început studiile de pian la șapte ani și a concertat pentru prima dată doi ani mai târziu. La 13 ani se mută la Sydney – Australia, unde trăiește până în 2006. El cântă altături de principalele orchestre australiene, inclusiv Melbourne și Sydney Symphonies. Înregistrează piese de Prokofiev, Rahmaninov, Schumann, Scriabin, Musorgsky. Cel mai recent album cuprinde lucrări de Brahms, Paganini și Liszt.

La 15 ani câștigă premiul întâi și medalia de aur la Concursul internațional de pian Horowitz, un premiu similar în 2000, la Concursul de pian Hamamatsu – Japonia, iar în 2005 medalia de aur și premiul pentru cel mai bun concert de muzică clasică la renumitul Concurs internațional “Arthur Rubinstein Piano Masters”.

Alexander, care cântă pe un pian Steinway, este un virtuoz recunoscut internațional pentru performanțele sale, concertând la cele mai importante festivaluri din lume, printre care Bowl de la Hollywood, Bravo!Vail din Colorado, Mozart, Festivalul Rhur, Festivalul Internațional de Muzică Kissinger Sommer, Festivalul Gergiev din Rotterdam, precum și BBC Proms de la Royal Albert Hall – cu Symphoni Scottish BBC.

Cele mai importante momente ale sezonului 2018-2019 includ debuturile cu Philharmonia, Orchestra Simfonică din Chicago, Wiener Symphoniker și Orchestra Simfonică a orașului Birmingham. Apoi este o reîntoarcere pe scena sălii Wigmore, la Hallé, Concertgebouworkest, Sydney Symphony și Royal Scottish National Orchestra. În acest sezon, Gavrylyuk concertează în Europa, Asia și America de Nord, în recital solo și va apărea în duo cu violonistul Janine Jansen, la Berlin, Stockholm, Munchen, Zurich, Londra, Amsterdam și Viena.

Gavrylyuk este tot mai solicitat de orchestre și dirijori pentru interpretările sale convingătoare. El are în mod constant recitaluri în Japonia și în Asia, interpretând cu orchestre precum NHK Symphony și Filarmonica din Seul, la Suntory Hall și Tokyo Opera City. Artistul se reîntoarce frecvent în Rusia, unde cântă cu Filarmonica Națională Rusă și cu Orchestra Simfonică de Stat din Svetlanov, sau susține recitaluri la Sala Mare a Conservatorului din Moscova.

În prezent, este consilier artistic și artist rezident pentru cursurile de pian de la celebrul centru de educație non-profit Chautauqua, statul New York – SUA, instituție înființată în 1874. Totodată, pianistul susține o serie de organizații caritabile, inclusiv Theme and Variations Young Pianist Trust, care își propune să ofere sprijin și să încurajeze tineri pianiști australieni, și Opportunity Camgodia, care este o facilitate educațională rezidențială pentru copiii cambogieni.

Alexandru Gavrylyuk locuiește în Olanda, împreună cu soția sa, Zorica, și cu cele două fiice, Anna și Olivia.

Sursa: https://www.alexandergavrylyuk.com/