Herbert Bock

Herbert Bock

Herbert Bock și-a început educația muzicală ca membru al Corului de Copii din Viena, fiind înzestrat, pe cât era de mic, cu o voce de soprano. În această calitate, apare în înregistrări ale Cantatelor de Bach, cu Nikolaus Harnoncourt și Concertus Musicus. A făcut apoi stujdii de oboi, dirijat, compoziție și educație muzicală, la Academia de Muzică din Viena. Între 1985 și 1990, a ocupat poziția de oboist principal al Orchestrei Simfonice Radio din Viena.

Ca director artistic și dirijor principal al corului Concertus Vocalis, din Viena – o formative corală de tineret pe care el însuși o fondase – Herbert Bock a dobândit o recunoaștere timpurie, obținănd numeroase premii la concursuri international.

Între anii 1989 și 1998, a fost directorul artistic al Wiener Singakademie, dirijând cu regularitate numeroase concerte la Viena Konzerthaus. În 1995, a fost numit professor la Academia de mMuzică Mozarteuj, din Salzburg.

În cariera sa de dirijor de orchestra, începută în 1987, a cooperat cu diverse orchestra, ca Wiener Philharmonik, Wiener Kammerorchester, Academy St. Michael, Wiener Akademie, Mozarteum Orchestra (Salzburg), și Tonkustlerorchester.

Încă din anul 1989, a fost numit dirijor principal al Wiener Jeunesse Orchester (Orchestra Simfonică Națională de Tineret a Austriei), cu care a făcut numeroase concerte și înregistrări pentru radio și televiziune.

Herbert Bock a dirijat nenumărate concerte în Italia, spania, Franța, Germania, Anglia, Republica Cehă, Slovenia, Ungaria, Grecia, Israel și SUA.

Începând din anul 1997, colaborează în mod regulat cu orchestra prestigioase din Norvegia și Suedia.