Marin Cazacu

Marin Cazacu

Marin Cazacu

MARIN CAZACU – violoncelist

Violoncelist, profesor și creator al Orchestrei Române de Tineret. Artist de mare talent, încă din studenție susține concerte și recitaluri în majoritatea țărilor din Europa, Asia și America. Pe lângă multe alte distincții, maestrul Marin Cazacu este decorat de statul român cu ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.  În mod curent, activează ca solist concertist al Filarmonicii “George Enescu” din București, este profesor la Universitatea de Muzică din Capitală și director artistic al Festivalului “Enescu  și Muzica Lumii”, ce se desfășoară în fiecare an la Sinaia.

18 iulie 2018 – Concert: Familii de mari muzicieni, Marin Cazacu alături de:

CONSTANȚA CAZACU – flautist

Membră a Orchestrei de Cameră Radio începând cu 1990, Constanța Cazacu este solist instrumentist, șef de partidă flaut. Hotărâtă să își facă din muzică o profesie, a studiat la Liceul de muzică “Dinu Lipatti”, la clasa profesorului Virgil Oprițoiu și apoi la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cuj-Napoca, unde s-a dezvoltat sub atenta îndrumare a cunoscutului flautist Gavril Costea. Ca membru al Orchestrei de Cameră Radio, a concertat cu succes atât în țară, cât și în străinătate – Italia, Germania, Spania, Grecia, Japonia, Coreea de Sud, Franța, Cipru, Turcia etc. Constanța Cazacu face parte și din Orchestra Internazionale d’Italia.

ȘTEFAN CAZACU – violoncelist

Născut la 23 ianuarie 1994, Ștefan Cazacu a început studiul violoncelului la vârsta de șase ani, cu tatăl său, celebrul violoncelist Marin Cazacu. A studiat cu Anca Iarosevici, la Școala de muzică nr. 5 din București și a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, la clasa profesoarei Anca Vartolomei. A studiat la Universitatea Națională de Muzică București, clasa profesorului Răzvan Suma. Începând din 2004, mulți ani a fost laureat cu premiul întâi la multe olimpiade naționale de muzică din România și a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. A susținut recitaluri în Olanda, Itallia, Belgia, Slovacia, Austria, Israel și România și a concertat sub bagheta dirijorilor Cristian Mandeal, Horia Andrescu, Theo Wolters, Tiberiu Soare, Cristian Măcelaru, în compania orchestrelor simfonice din Arad, Brașov, Botoșani, Iași, Constanța, Cluj, Galați, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Tg. Mureș, Rm. Vâlcea, Timișoara, Chișinău, Satu Mare, Bacău, Orchestra de cameră Radio București, Orchestra Națională Radio, Filarmonica “George Enescu” București.

IULIA ADRIANA CAZACU – violonist

Născută pe 23 septembrie 1995, la București, a studiat la Universitatea Națională de Muzică din Capitală, la clasa conf. univ.dr. Luminița Burcă. A fost laureată la concursuri naționale precum: “In Memoriam” (2005, 2006, 2007, 2008, 2009). “George Georgescu” (Tulcea, 2007și 2013), “Miniatura Romantică” (Galați, 2009, 2011). A participat la cursurile de măiestrie de la Sinaia și București, susținute de prof. Ioana și Gabriel Croitoru și de Liviu Prunaru. A fost bursieră a cursului de măiestrie din cadrul festivalului de muzică de cameră SONORO și a Orchestrei Naționale de Tineret a Spaniei, și a susținut recitaluri camerale la Viena și Linz. Este membră a Orchestrei Române de Tineret, cântând astfel sub bagheta maeștrilor Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Măcelaru, Kristjan Jarvi, Lawrence Foster, Daniele Gatti, Domingo Hindoyan și Gabriel Bebeșelea. Colaborarea, din 2016 și 2017, cu maestrul Valentin Gheorghiu, în recitaluri camerale susținute la Sinaia și în cadrul Festivalului “Vară Magică” de la București, au constituit un punct de cotitură importantă în evoluția tinerei artiste.