VARA MAGICA 2012

separator lanto

GABRIEL CROITORU, SIMINA CROITORU SI INVITATA CLEMENTINA CIUCU - 29 AUGUST

Ultimul eveniment in cadrul editiei 2012 a Festivalului de Vara de la Magic a avut loc miercuri, 29 august recitalul fiind tinut de violonistii Gabriel si Simina Croitoru acompaniata de pianistul Clementina Ciucu.

Bijureiile repertorului de vioara

Programul a fost alcatuit in mare parte din piese relativ mici, adevarate bijuterii ale repertoriului de vioara. Inceputul de noapte a apartinut lui Gabriel Croitoru, care a efectuat pentru public "Recitativ si Scherzo-Caprice" si "Schon Rosmarin" (Lovely Rosemary), doua piese compuse de Fritz Kreisler.

Daca in cazul primei piese am putut observa o gama subtila a mesajului musical, cea de doua piesa s-a evidentiat datorita unui sunet delicat si unei doze mare de muzicalitate.

Apoi a sosit momentul ca Simina Croitoru sa intre in scena, prima parte a recitalului fiind impartita intre cei doi protagonisti care au cantat piesele fiecare doua câte doua. Pe durata interpretarii ei am fost capabili sa auzim "Caprice Viennois" de Fritz Kreisler si faimoasa "Meditatia" din opera "Thais" de Jules Massenet, acesta din urma fiind, fara indoiala, una dintre cele mai anticipate interpretari ale serii. A urmat "Petite Valse" de Fritz Kreisler si "d'Amour Salut" de Edward Elgar.

Artistii au avut o primire calduroasa din partea publicului, care i-au convins prin BIS, sa interpreteze, inca trei opere: "Libesfreud" de Fritz Kreisler, "Zapateado" de Pablo de Sarasate, unde am avut ocazia de a o vedea pe Simina Croitoru in rol de pianist si "Caprice No. 4" de Henryk Wieniawski. Aceste lucrari au inchis recitalul si, de asemenea, Festivalul "Vara Magica", un festival de vara, care a adus in fata publicului din Bucuresti, unii dintre cei mai valorosi muzicieni români.

 

02 afis magic summer 2012
separator lanto